Harsányi horgásztó

A horgásztó rendszer a Bükk déli lejtőinek ölelésében helyezkedik el Harsány községben. A festői környezetben elterülő horgászparadicsom Miskolctól alig 10 km-re található.

A 3 tóból álló egymáshoz képest láncszerűen elhelyezkedő völgyzárógátas tavak közül jelenleg 2 tó áll a horgászok rendelkezésére, míg a völgy legfelső tava a folyamatos halutánpótlást hivatott ellátni a jövőben.

http://www.harsanyhorgasz.hu

Koi horgásztavak

A KOI 1-es tó Mályi és Nyékládháza között terül el. Közel 40 éve létezik már. Medre kavicsos, hínár és akadómentes, mélysége 1,5 m és 6m között változik. Halállományát tekintve igen gazdag, amit a hetenkénti telepítéssel őriznek meg.

A KOI 2-es horgásztó olyan fajta élményt nyújt, amire minden bojlis pecás vágyik. Ehhez rendelkezésre áll egy közel 10 hektár területű negyven éves bányató, amelyen 11db számozással ellátott horgászhely található.
 
http://koitavak.hu

Sellő horgásztó

Miskolctól 5 km-re található a 37-es főúttól 50 méterre.A tóhoz kiépített aszfalt út és parkoló tartozik. Igényes környezetben és kultúrált körülmények között tölthetik el szabadidejüket a horgászok és családtagjaik, barátaik.

A tó egész területén kiépített horgászállások, esőbeállók, szalonnasütők találhatók. Gyermekek részére külön játszótér van kialakítva.
 
http://sellohorgaszto.extra.hu

Szerencsi horgásztó

A tavat a szerencsi patak táplálja az év minden szakában. A tó megközelítése szórt kavicsos úton történik, sármentes parkolót biztosítva az autóval érkező horgászoknak. A horgászhelyek szélfogóval, szemétgyűjtővel vannak ellátva.

A tóparton büfé várja a horgászokat, változatos étel és ital kínálattal. A fedett asztaloknál és a tűzrakó helyeken családi, baráti összejövetelek is lebonyolíthatók előzetes egyeztetés után.
 
http://szerencsito.hu

Putnoki horgásztó

A halastavak jelentős természeti értéket képviselnek. A létesítésük óta eltelt több mint 90 év alatt természetszerűvé váltak számos védett fajnak élőhelyül szolgálva. A rovarfauna kifejezetten értékes, de a tavak a gerinces fajoknak is fontos életteret jelentenek.

A halállomány pontyból, amurból, csukából, pisztrángból, dévérkeszegből, compóból, kárászból áll.
Jól érzi magát a kipusztuló félben lévő aranykárász, mely a tógazdának köszönhetően helyi védelem alatt áll.

http://putnokito.fw.hu

Ócsanálos horgásztó

Vadregényes területen, festői környezetben, Miskolctól 15 km-re, Onga irányában fekszik 6 hektár körbekerített területen, melynek szigetei, akadói, nádasai óriási pontyokat, amurokat, helyenként ragadozókat rejtenek.

A tényleges vízfelület 3 hektár, a fennmaradó részt erdő borítja, melyben számos madárfaj megtalálható. A tó csodálatos látványa napkeltétől- napnyugtáig szemet gyönyörködtető élményt nyújt.

http://tocsanalos.hu

Sajókeresztúri horgásztó

A „Sajókeresztúri Bányatavak" néven is ismert halastó mindössze hét kilométerre van Miskolctól, észak felé a Sajószentpéterre vezető úton haladva.

A halastó területe 4,8 hektár, mélysége pedig 1 és 4 méter között váltakozik. A tóval együtt összesen 12 hektáros terület áll rendelkezésre különböző szabadidős tevékenységekre. Egyszerre körülbelül 50 horgász zavartalan kiszolgálására van lehetőség.

http://www.sajokereszturito.hu/

Hejőpapi horgásztó

A tó Mezőcsát és Nyékládháza között lévő országút mellett található balra (kb fél úton). A tóhoz az utat tábla jelzi. A tavon éjjel nappal lehet horgászni. A horgászterület 2részből áll, a kisebbik tó intenzíven telepített.

A területen főző és sátorozó helyek vannak kialakítva, melyet ingyen használhatnak a horgászok.

Hejőpapi facebook oldal

vissza